לעיתים קרובות מתחשק לנו לפנק את הבית בגופי תאורה חדשים, למרות שגופי התאורה שיש לנו כרגע עדיין במצב טוב, ואפשר בהחלט להעביר אותם לחדר אחר בבית או להעניק אותם במתנה לבית אחר שייהנה מהם. האם זה בכלל אפשרי, האם זה מקובל – והאם כל גוף תאורה מתאים לכל חדר או בית?
האם זה בכלל אפשרי להסיר ולחבר מחדש?
יתכן שגופי התאורה שאתם מחליפים במצב מצוין ויש להם עוד הרבה שנות קיום – אתם פשוט מאסתם בהם ובא לכם להחליף. לגיטימי ביותר ואף מבורך. השאלה, אם נברשת מפוארת שהיתה בסלון יכולה להשתלב בסלון של מישהו אחר, למשל? טכנית זה אפשרי. כשמסירים את המנורה ותולים אותה מחדש, היא לא אמורה להתקלקל. מבחינת נראות והתאמה לבית החדש שלה, זו כבר שאלה אחרת. אם הנברשת מפיצה אור בעוצמה בינונית, כי הסלון שלכם לא גדול, אבל אתם מעבירים אותה לבית עם סלון ענק, האור שהיא תיתן ייראה ממש חלש, ויצטרכו לתגבר אותה בגופי תאורה נוספים. לעומת זאת, אם מדובר בגופי תאורה שקועים זו עלולה להיות בעיה. לעיתים קרובות כשמשקיעים את גופי התאורה הנסתרים, מתאימים אותם באופן מיוחד לקיר או לתקרה שבהם הם שקועים: יש עליהם סוג של מעטה שנראה בדיוק כמו המשטח שבתוכו הם משוקעים (בגלל זה לא רואים אותם). במקרה כזה, ההעברה לקיר אחר תהיה מסובכת יותר. לא בלתי אפשרית, אבל כרוכה ביותר התעסקות ועבודה.
תאורה מעוצבת נותנת קו עיצובי בבית, שלא בהכרח משתלב במקום אחר
היבט נוסף שחשוב לבדוק, הוא עניין העיצוב המשתנה. כשאתם בוחרים תאורה אתם משלבים סוגי גופי תאורה עם הקו העיצובי הקיים בבית שלכם. אם למשל יש לכם סלון בסגנון רומנטי ווינטג’י, אתם הרי לא תציבו בו פתאום מנורת אר דקו, שנראית כמו יצירת אמנות סופר חדשנית. גם הצבעים לרוב משתלבים וחופפים, ולא בטוח שגופי התאורה שהשתלבו כל כך יפה בבית שלכם, ישתלבו בבית אחר או אפילו בחדר אחר בבית שלכם. עליכם גם לחשוב על ההרכב המשפחתי של הבית שאליו אתם רוצים להעביר את גופי התאורה שלכם: אם יש לכם גופי תאורה גדולים, עדינים ושבירים, לא מומלץ להעביר אותם לבית עם ילדים קטנים.