עולם התאורה מציע לנו כיום כמה סוגים עיקריים של נורות, אשר עושות שימוש בטכנולוגיות שונות ומתאפיינות בתכונות שונות. מהן סוגי הנורות העיקריים הקיימים כיום בשוק התאורה לבית, באילו סוגים נרצה להשתמש בבית שלנו ואילו נורות מתאימות לאילו אזורים בבית? להלן סקירה של סוגי הנורות הרלבנטיות לתאורה ביתית, והמלצות בנוגע לשימוש בהן בחללים שונים בבית –
נורות פלורסנט – נורות אלו מוכרות לנו בעיקר ממקומות כמו משרדים ומבנים ציבוריים. בעוד רובנו מכירים את נורות הפלורסנט הארוכות והדקות, ניתן למצוא פלורסנט גם בצורות אחרות ואף בצבעים שונים. עם זאת, השימוש העיקרי בטכנולוגיה זו הוא בנורות בוהקות המעניקות אור לבן חזק יחסית.
טכנולוגיה זו מתאפיינת כאמור בתאורה חזקה ובהירה, כאשר אורך חיי הנורה ארוך יחסית (כחמש עשרה אלף שעות הארה). זו הסיבה לשימוש הנרחב בתאורה זו במקומות ציבוריים, אך גם בשימוש הביתי קיימים אזורים בהם נבון יהיה להשתמש דווקא בנורות פלורסנט. למשל, באזורים פונקציונאליים דוגמת המקלחת וספציפית באזור הכיור, שם נרצה תאורה חזקה, בהירה וברורה על מנת להתגלח או להתאפר בתנאים אופטימאליים. שימוש אפשרי נוסף בפלורסנט הוא בבתים בהם קיים מחסן (או שמוסך הרכב משמש גם כמחסן), או אזור עבודה סגור בו אנו עובדים גם בשעות החשיכה. אז תאורה חזקה, בהיר וחסכונית יחסית יכולה להועיל
נורות לד (LED) – טכנולוגיית ה”לד” כבר אינה כל כך חדשה, אך עדיין מדובר באחד החידושים והשכלולים הבולטים ביותר בעולם התאורה בעשורים האחרונים. כך, ניתן לראות את נורות הלד נכנסות לשימוש נרחב גם בעולם התאורה הביתי, כאשר גופי תאורה שונים דוגמת תאורה מעוצבת המותאמת לסלון או גופי תאורה ייעודיים לחדרים שונים בבית, מותאמים לנורות LED.
היתרון הגדול של טכנולוגיה זו כמובן הוא תצרוכת האנרגיה הנמוכה של נורות מסוג זה – נורת לד צורכת מעט מאוד חשמל יחסית לנורות הליבון המיושנות, ומעניקה את אותה כמות של אור, ואף יותר מזה. גם אורך החיים של נורות לד ארוך במיוחד, בקיצור – מדובר בטכנולוגיה מובילה המומלצת לשימוש במגוון רחב של מצבים אפשריים, כולל בתחום התאורה הביתית. לכן, לא נמליץ כאן על שימוש ספציפי בתאורת לד בבית, אלא רק נציין כי ניתן למצוא גופי תאורת לד המיועדים לשימוש בבית ובגינה, במגוון מצבים אפשריים, והשימוש בתאורה זו בבית רצוי ומומלץ.
מטל הלייד – גופי תאורה אלו מיועדים לשימוש חוץ – תאורה לגינה ולחצר הבית. מדובר גם כן בתאורה יעילה יחסית, בעלת תצרוכת אנרגיה נמוכה ואורך חיים ארוך. ניתן למצוא נורות בטכנולוגיה זו במגוון צבעים ועיצובים של גוף התאורה עצמו, דוגמת תאורה המיועדת לצמחייה או לאקווריום, אשר יתאימו במיוחד כאמור לגינת הבית, לשבילים המובילים אל הבית וכד’.
לסיכום, מומלץ להתמקד בטכנולוגיות התאורה הללו על מנת לספק את תאורת הבית, ולא בטכנולוגיות תאורה מיושנות יותר והרבה פחות יעילות. בסופו של דבר תרגישו את ההבדל בנוחיות המחייה בבית, כמו גם בחשבון החשמל…