אורבך הלוי אדריכלים
הדרך של אורבך הלוי לבלוט בנוף
אורבך הלוי הוא אחד ממשרדי האדריכלות והתכנון האורבני העסוקים והמוכרים בישראל, וגם אחד מיוצאי הדופן שבהם.
משרדי החברה ממוקמים באיירפורט-סיטי, מחוץ לאזור המחייה הטבעי של שאר משרדי האדריכלים האקסקלוסיביים, ומלמדים במשהו על הגישה התכליתית, העניינית והחפה מטרנדיות של החברה.
המשרד מונה 45 עובדים ומנוהל על ידי שלושה שותפים: דפנה אורבך-בירן, אורי הלוי ואורי רותם.
יחד, הם מביאים לשולחן התכנון מגוון רחב של דיסציפלינות ושילוב של דמיון אדריכלי מרשים עם יכולות ניהול וביצוע מרשימות.
העקרונות המנחים: חדשנות, דיוק ושיתוף
כדי לשמור על מובילות ועל חדות העשייה, הקימו במשרד אורבך-הלוי מחלקה ייעודית למחקר ופיתוח. היא עוסקת במחקר טכניקות בנייה חדשות, שילוב של טכנולוגיות חדשות בסביבות עבודה לטובת הפרויקטים המסחריים בחברה, אימוץ והטמעה של טכנולוגיות עבודה והדמיה חדשות שמספקות ללקוחות חוויה ויזואלית אמיתית, ומחקר בנושאים הרבים שעוטפים את עבודת התכנון והעיצוב.
במשרד גם פועלת מחלקת עיצוב גרפי ומחלקה לתכנון רהיטי פנים, שמאפשרת להשלים את החזון האדריכלי ואת השפה העיצובית.
“אם אני צריך לשים את האצבע על האלמנט האחד שאנחנו באמת טובים בו, הוא יהיה הלמידה והמחקר שלנו, והיכולת לייצר תהליכי עבודה מפרים” פותח ואומר אורי הלוי.
את דבריו של הלוי מרחיב אורי רותם, “אני יכול לומר היום בגאווה, שאין לנו טביעת אצבע או סגנון מובהק שמזוהה עם המשרד. אנשים לא יסתכלו על פרויקט ויאמרו שהוא של אורבך הלוי”, מספר הלוי, “זאת המשמעות האמיתית של יכולות המחקר, הלמידה והחדשנות שלנו – אנחנו באמת מסתכלים על כל פרויקט כדף חלק, ויכולים להתחבר לאתגרים ולצרכים הספציפיים שלו, ומשם להביא פתרונות רלוונטיים וארכיטקטורה שנכונה רק לו”.
על על-זמניות והשפעה אורבנית
בעולם שבו משרדים מאפיינים את עצמם עם סגנון, תחום או נישה אדריכלית, באורבך הלוי מסרבים גם כאן להגביל את עצמם.
ואכן, מבט על תיק העבודות של המשרד יחשוף בדיוק את אותה מסקנה ויגלה מיקס של פרוייקטי בוטיק עם פרויקטים בקנה מידה לאומי – מליווי הפרוייקט השאפתני “2025”, תחנות הרכבת הקלה, בסיסים צה”ליים, קמפוסים עסקיים, מבני ציבור, מגדלים ומטות של חברות גלובליות, ועד תב”ע ותכנון עירוני. היקף הפעילות של המשרד לא נעצר בגבולות הארץ, ואפשר היום למצוא את הפרויקטים של המשרד ברחבי העולם.
הפן הניהולי הוא תחת אחריותה של דפנה אורבך-בירן, מהנדסת בניין בהכשרתה, שמנהלת את הפרויקטים, ומאפשרת למשרד להיתפס כאחד מהמשרדים היעילים, ולשמש כמתכנן ראשי בפרויקטים מורכבים.
“לאורך שנים הכנו את התשתית. צברנו בסיס ידע מקצועי שאין לו תחליף, יצרנו תהליכי עבודה וניהול בריאים ופיתחנו את האמת הפילוסופית שלנו. יותר מתמיד, אנחנו רואים את עצמנו כמעצבי סביבות, פותרי בעיות מרחביות ואנשים שמשפיעים על תרבות פנימית – ציבורית, אקדמית או מסחרית” – היא מסבירה.
לדבריהם, ברגע שהאמת המקצועית ברורה להם, וברגע שנפתרה השאלה מה תפקידו של המרחב, ואיזה שיפור הוא יציע לסובבים בו, נותרת שאלת קנה המידה שלו, ולכך נערך המשרד עם צוותי ניהול גדולים ותהליכים סדורים.
“אנחנו בונים מבנים על-זמניים עם נשמה. גם אחרי 15 שנה הם מתפקדים בדיוק כמו שרצינו” מסביר הלוי, ואליו מצטרף רותם, “אנחנו לא מאמינים שעיצוב נטו יכול להחזיק פרויקטים לאורך זמן. יופי הוא בר-חלוף, אבל חוכמה אדריכלית ותכנון שמחבר הרבה מאוד נקודות וצרכים, זה הדבר שמותיר חותם ומשאיר את המבנים שלנו רלוונטיים לאורך זמן”.
משרד ישראלי, שפה בינלאומית
אחד הדברים שהזניקו את יכולות המשרד קדימה, הייתה פתיחת הפעילות הגלובלית, מספרת אורבך-בירן. היא שכללה את יכולות המחקר והלמידה של המשרד ואת הדיוק המרבי של הגשת התוכניות. “המקצוענות בחו”ל חייבת להיות מוחלטת. בזכות ארגז הכלים שפיתחנו, אני לא צריך לנסוע לראות איך הפרויקט מתקדם במקסיקו-סיטי” אומר רותם, “אנשי הביצוע עצמם מופתעים מהשפה האדריכלית שפיתחנו ומרמת הדיוק שבה הם מקבלים את התוכניות”.