נעמי שחר
את נעמי לרוב תמצאו משוטטת ונופשת במקומות שיש בהם שווקים: שוקי אוכל, ירידי אומנים ושווקים רגילים, שם הכול משתלב בערבוביה מתוזמרת של אנשים, צבעים וריחות. אני רואה ונוגעת בכול, וזה בשבילי החיים! ועוד נחזור לאוכל.
נעמי שחר, מתמחה באדריכלות ועיצוב פנים לחללים מסחריים , תכנון ועיצוב משרדים, חללי עבודה, עיצוב חנויות, עיצוב מסעדות, עיצוב אולמות תצוגה, חללי מסחר, ותכנון ועיצוב בתים פרטיים ודירות.
בוגרת המסלול האקדמי במכללה למינהל, ובעלת תואר ראשון בעיצוב פנים B. Design Interior -2002, בוגרת אורט טכניקום גבעתיים ובעלת תואר הנדסאית אדריכלות- 1992. נעמי שירתה מספר שנים בקבע, ולאחר מכן עבדה במרכז הבינוי, במשרד לניהול פרויקטים כאחראית על מספר פרויקטים גדולים בניהם מול הים אילת, וכך צברה ידע נרחב וניסיון רב בחומרים וטכניקות ביצוע, פיקוח ותכנון פנים.
אני בונה, מתכננת ומעצבת אב טיפוס למותגים, תוך מיקוד בתכנון חללים (עיצוב משרדים, עיצוב אולמות תצוגה, עיצוב מסעדות) בעלי צורך תדמיתי מאופיין, עם התייחסות מוגדרת וברורה למיתוג של העסק ושילובו כחלק בלתי נפרד מעיצוב המקום.
שחקנית נשמה, נקודה!
אני אוהבת לעבוד עם אנשים ולתת להם מענה כולל של ארכיטקטורה, עיצוב או אוכל – הכול שייך לנתינה. אנשים מאושרים יותר כשהם שיושבים מולי מסופקים מהחלל שיצרתי עבורם, מהאוכל שלי! כי לתת את הכול זה הכי הכי, מבחינתי.
את כל זה אני מביאה ומטמיעה בחללי העבודה שאני יוצרת, שיהיה מקום שהוא בגובה העיניים. אנחנו מבלים חלק ניכר מחיינו בעבודה, במשרד, ולכן חשוב לי להכניס את הבית למשרד.
אחד החללים הכי חשובים במשרד מבחינתי הוא המטבח (אמרתנו שעוד נחזור לאוכל…). אני אוהבת לתכנן בו בר כיפי, כזה שכולם יישבו יחד, ההנהלה העובדים והלקוחות, ובתוכו לבנות פינות אלטרנטיביות ולא קלאסיות של שולחן וכיסא, אל מגוון של פינות בהן אפשר להשתרע ולהרגיש בבית, גם כשאתם עובדים. להרגיש ולעבוד בנוח ובכיף.
אני אוהבת להשתמש בחומרים ממוחזרים (כמו הדלתות, קירות עץ ) ובחומרים טבעיים כמו בטון, מתכת, זכוכית, עץ ולחשוף אותם ולהראות אותם כמו שהם, בלי לעבד אותם או להתייפייף, בדיוק כמו האנשים. כולנו, כמו החומרים באים בצבעים ומרקמים שונים.
אור הוא חומר ממנו אני שואבת כוח
האור והתאורה הם חלקי בלתי נפרד מתהליך התכנון ומקבלים משקל מאוד נכבד, כבר בתהליך הראשוני של התכנון והעיצוב של החלל. אם זה התאורה המקצועית או התאורה הדקורטיבית.
דרך התאורה אני מדגישה אלמנטים וקירות שאני רוצה לייחד, ולהאיר ולהקרין אותם נכונה. כך גם מבחינת כמות האור, זווית התאורה, עיצוב גוף התאורה ומה אנחנו רוצים לשדר בחלל. אני שואבת מהתאורה כוח עיצובי מאוד נכבד, כי מבחינתי האור הוא עוד סוג של חומר.
בהתייחסות, התאורה במשרדים וחללי עבודה ציבוריים שונה מזו בבית.
יש שימוש גדול יותר בתאורה טכנית, ששמה דגש על חללי עבודה, ובגלל שאני מנסה תמיד להביא את הבית למשרד, אני מכניסה הרבה תאורה ששייכת ל”בית” לתוך המשרד, במיוחד בחללים הציבוריים כמו המטבח וככה אני יוצרת אווירה ונפח שנותנים אווירה אחרת, אווירה של בית.
מרבית המשרדים עטופים בחלונות, ולכן אני משתפת את התאורה טבעית לתוך החלל, ונותנת לתאורה הטכנית את התמיכה החסרה, במיוחד בשעות הערב או בחורף, ומשלימה באמצעות חישובים טכניים את כמות האור למשרד, כך שאפשר יהיה לעבוד בצורה נכונה וטובה, והכי נעימה, כמו בבית.
אני משלבת את כל סוגי התאורה המגוונים: מהקירות, בנישות, תאורה סמויה או גלויה, מנורות תלויות, מנורות עומדות – כל מה שאפשר, כי כל סוג של תאורה נותן אור שונה שגורם לחלל להראות אחרת. זה נותן גם ללקוח את היכולת לבחור ולשנות את אופי החלל ע”י הזרקות של האור – הוא בוחר באיזה תאורה להשתמש ומתי וכך נותן אופי ואפקט אחר לחלל.
מחשבים מסלול מחדש
גופי התאורה של היום הם דינמיים בסגנון שלהם, הם משתנים ללא הרף ומאפשרים לנו להוסיף גופים שמאירים מאסות של חללים גדולים יותר, או פינות קטנות ואינטימיות. הטווח עצום.
אני מכניסה שימוש בהרבה גופים דקורטיביים ואקלקטיים של טכני ומודרני, כמו גרלנדות למשל, ששוב מחברות אותנו לשוק ולרחוב ונותנות אפקט כמו חגיגת רחוב, אווירה א-פורמלית כזו בגובה העיניים.
אחת הדוגמאות למשקל התאורה השונה, היא עיצוב ותכנון המשרדים של “שבט בנימין” – משרד של קבלן לעבודות גמר. החלל תוכנן ובודל ע”י הקירות השונים שיצרתי. מיד כשנכנסים מבינים שזה חלל של קבלן. הרצפה והתקרה עשויות מבטון, הברזל שיוצקים לרצפות הועמס על קיר דקורטיבי, שנראה כמו קיר ברזל קונסטרוקציה לכול דבר.
הקיר שמול הכניסה נבנה עם בלוקים חשופים בתלת מימד, כל בלוק במידה אחרת ובעובי שנותן טקסטורה שונה, שהוארו בפסי צבירה וספוטים מגוונים, ונתנו גודל ונפח אחר לכל בלוק. יש אזורים ממוקדים שהורדתי אליהם גופי תאורה תלויים כמו על הבר.
חלומות שלא הגשמת?
לתכנן חלל משרדים בניו-יורק ומנהטן. עם כל האנרגיה והוויב המטורפים של העיר המדהימה הזו, הייתי רוצה להביא את זה למשרדים שם.