יולי וולמן
“מבחינתי, אין זו המטרה העיקרית שאנשים יזהו כבר במבט ראשון בית שתכננתי” מגדירה וולמן את הרעננות, המקוריות והשונות המאפיינת את עבודותיה. “אני מאמינה שלאנשים שונים, עם הרגלים שונים, צריך להתאים פתרונות שונים ולעשות שימוש בחומרי גלם מתאימים. כך יוצרים בית חלומות”.
וולמן החלה את הקריירה העצמאית שלה כמעצבת פנים בשנת 1989, אך כבר בתחילת דרכה קיבלה הצעות לתכנון בתים מהיסוד. “ב-1991 סיימתי לבנות את הבית שלי, אותו כמובן תכננתי בעצמי. כעבור זמן קצר כבר תכננתי חמישה בתים נוספים בשכונה”. כיום הסטודיו מתמחה בתכנון ועיצוב של דירות ווילות, משרדים וחנויות.
צמאה תמידית להרחבת אופקיה המקצועיים, חקרה וולמן את שיטות העבודה ואת תפיסותיהם של אבות האדריכלות המודרנית ואימצה ערכים עקרוניים. כך למשל, היא מייצרת חללים ניטרליים עם נטייה לגוונים מונוכרומטיים, המהווים כר פורה לעיצוב הפנים. פרויקט אשר ממחיש את הגמישות הרבה שמיישמת וולמן הוא בית שתכננה ועיצבה ברעננה: “בעשר השנים האחרונות שיניתי את הבית שלוש פעמים, לאור צרכים משתנים. לאחרונה, תכננתי ועיצבתי את ביתם החדש ובמקביל עיצבתי ורעננתי את הבית הישן בפעם הרביעית, עבור המשפחה שרכשה אותו. כשהמרחב מחולק נכון ושומר על חוקיות חזקה, הוא יכול להכיל כל החלטה סגנונית ופונקציונאלית ולהשתנות עם הזמן”.
לפי איזו תפיסה אדריכלית את מתכננת ומעצבת?
“אני בונה חללים פשוטים, מאוד מתוחמים ובעלי גיאומטריה ישרה. ללא גיל וללא שנת ייצור. אני מאמינה שיופי הוא דבר נצחי, הגובר על שינויי העתים והאופנות. את הקריצה העיצובית אני משאירה לפרטים ארכיטקטוניים ולריהוט. כאן אני מעורבת בפרטים הקטנים, עד רמת השקיפות והצבע של הוילון”.
דומה שוולמן משחקת ביד קלה אך בטוחה בחומרי הגלם שהיא בוחרת ולבטח אינה חוששת למתוח את גבולות הסגנון ולשלב מרכיבים שאינם מובנים מאליהם. “מבחינתי ברזל חלוד המונח ליד קטיפה מעניק עוצמה חדשה לשניהם. לא צריך לעבד ולטשטש את האופי הטבעי של החומרים. פשוט להניח אותם בקומבינציה הנכונה ובאזור הנכון” היא מסבירה.
מהי אדריכלות טובה בעינייך?
“אדריכלות טובה היא מינון”.
איזה מבנה היית רוצה לעצב?
“מלון. עד היום אני יוצרת חוויות לאנשים בביתם. אני רוצה ליצור עבורם חוויות גם במקום שהותם הארעי.
לצד איזה אדריכל היית שמחה לעבוד?
פרנק לויד רייט. עבורי הוא אב רוחני.