הזמן בו כולנו מסתגרים בביתנו בעקבות התפשטות נגיף הקורונה הוא זמן מצוין לסדר דברים שונים בבית ולהפוך את הסביבה הביתית לאופטימאלית עבורנו ועבור משפחתנו. מערך התאורה אשר באמת עונה על הצרכים השונים של בני הבית הוא חשוב מאין כמוהו, ומומלץ לנצל את הזמן שקיבלנו גם על מנת לתת את הדעת לסוגיה ביתית חשובה זו.
בשבועות האחרונים כולנו מבלים בביתנו כמויות של זמן שמעולם לא הקדשנו לסביבה הביתית, לפחות לא באופן רציף וטוטאלי כל כך כמו זה שמכתיבות ההנחיות בימי קורונה. כולם נמצאים בבתים מהבוקר ועד הערב, ימים ושבועות ברציפות וללא הפסקה, ועל מנת שלא להשתגע מוצאים אנשים שונים עיסוקים שונים ודרכים יצירתיות שונות להעביר את הזמן. לא מעט אנשים מקדישים את זמן הבית הנרחב החדש שנוצר על מנת לשנות, לשפץ ולשפר את הסביבה הביתית מבחינות שונות. מערך התאורה לבית, כפי שנראה מיד, ראוי לתשומת ליבנו בימים אלו לא פחות מכל תחום אחר בבית, וזו הזדמנות מצוינת לעצב מחדש את מערך המנורות וגופי התאורה בהם מאובזר הבית שלנו, ולוודא כי הם עונים על הדרישות ובאמת מתאימים לצרכים שלנו.
על מה חשוב לשים דגש ולהקפיד בכל הנוגע למערך התאורה בבית או בדירה בהם אנו מתגוררים?
עצמת אור מספקת, מיקום נכון, התאמה לצרכים ועוד – תכנון מערך תאורה לבית
מהן הנקודות המרכזיות והחשובות ביותר להן יש לתת את הדעת בעת שאנו בוחנים מחדש את מערך התאורה לבית שלנו?
ובכן, נקודה חשובה ראשונה היא לוודא כי בכל חדר ואזור של הבית ישנה עצמת תאורה מספקת, וזו נקבעת בהתאם לשימוש שלנו באותו אזור. לדוגמה, כאשר מדובר בחדר העבודה או בשולחן הכתיבה בחדר של הילדים, חשוב לדאוג לתאורה חזקה ובהירה מספיק אשר תספק אור ישיר לשולחן, ולא להסתפק באור המרכזי של החדר אותו אנו עלולים להסתיר כאשר אנו רכונים על גבי השולחן. גופי תאורה שולחניים יכולים להוות פתרון משלים ומצוין בהקשר זה. באופן דומה, נרצה לוודא כי במטבח יש לנו אור ישיר, חזק ובהיר מספיק על מנת שנראה בבירור מה אנחנו עושים כשאנחנו מבשלים, ואותו הדבר נכון גם לגבי פינת האוכל…
בכל הנוגע לתאורה בחדר הרחצה או בגינה, כדאי לוודא כי כל המנורות המותקנות, כמו גם מתגים ושאר החלקים המהווים חלק ממערך התאורה, יהיו מוגנים מלחות ומים. גופי תאורה מוגני מים נמכרים כיום בכל חנות תאורה אך לא כולם מקפידים על כך בכל מקום בו זה עלול להיות נחוץ בבית, וכאן כבר מדובר בעניין של בטיחות אישית, בראש ובראשונה.
חשוב לעבור על כל חדר ואזור בבית, לנסות ולהגדיר במפורש את האופן בו אנו משתמשים באותו אזור (כלומר – את הצרכים המרכזיים שלנו מאותו חלק של הבית), ולהתאים את המנורות וגופי התאורה לצרכים הנפוצים שלנו מאזור זה. כך נבטיח כי אנו נהנים מתאורה מספקת בכל חלק וחלק של הבית.
בנוסף לכל זה, ניתן ואף רצוי להחליף כמה שיותר מנורות בבית למנורות חסכוניות בחשמל, דוגמת תאורת LED, כאשר כיום ניתן למצוא מגוון רחב של גופי תאורה מכל סוג ומכל סגנון (כולל תאורה מעוצבת) חסכוניים בחשמל ואשר פועלים באמצעות נורות לד. מלבד לתרומה לאיכות הסביבה, זה גם יסייע לכם לקצץ עוד כמה עשרות שקלים מחשבון החשמל, ולא מעט כסף בטווח הארוך…
לסיכום, את הבידוד הביתי בזמן הקורונה ניתן לנצל גם ללא מעט דברים מועילים. תכנון מחודש של מערך התאורה לבית יכול בהחלט להיות אחד מהם…