תחום התאורה לבית התפתח משמעותית בשנים האחרונות. למעשה, כאשר רובנו חושבים על תאורה לבית, איננו מודעים לעשרות הפתרונות השונים המוצעים בכל קטגוריה בעולם זה, ולמאפיינים החשובים השונים של אמצעי תאורה מסוגים שונים, החל מגווני אור שונים ועד לתצרוכת החשמל. נקודות אלו חשובות במיוחד בבואנו לבחור אמצעי תאורה לאזורי המחייה המשותפים בבית – הסלון, המטבח, פינת האוכל והמרפסת. באזורים אלו האווירה חשובה במיוחד, כמו גם האפשרות לשנות מצבי תאורה על פי השימוש שעושים כרגע באותו אזור בבית. להלן מספר נקודות שכדאי להכיר בבואנו לעצב תאורה באזורים המשותפים של הבית –
ריבוי נקודות תאורה – באזורים בבית בהם אנו נוהגים לבצע מגוון פעולות שונות, כדאי להציב נקודות תאורה רבות. ניקח את הסלון כדוגמה – בסלון הבית אנו מארחים אורחים, צופים בטלוויזיה, יושבים לקראו ספר או עיתון, משוחחים עם שאר בני הבית, נחים וכו’. כאשר מספר אנשים משתמשים בסלון בו זמנית, הרבה פעמים קיימים צרכים שונים, ולכן גם צורך בתאורה שונה. נקודת תאורה ליד הכורסה בה אנו נוהגים לקרוא עיתון, למשל, תאפשר לנו לעשות זאת גם בלי להאיר את שאר הסלון (וכך אולי להפריע למישהו אחר). ככל שבחלל משותף ישנן יותר נקודות תאורה שונות, כך מגוון האפשרויות ליהנות מאותו חלל גדול יותר.
תאורה ראשית חזקה ותאורת משנה נקודתית – במרבית החללים המשותפים של הבית נרצה להציב תאורה ראשית, חזקה ובהירה יחסית, המאפשרת להאיר בבת אחת את כל החלל בצורה טובה. תאורה מסוג זה נפוצה במיוחד במטבחים, ומכונה “תאורת הצפה” (שכן היא מציפה את החלל כולו באור המאפשר לעבוד בצורה נוחה). בנוסף לתאורה הראשית נרצה להוסיף כמה נקודות תאורה משניות, אשר יאפשרו להאיר רק חלק מאותו אזור, ובאור רך ונעים יותר. זאת על מנת לאפשר לנו להשתמש באותו חלל של הבית באופן נקודתי וחלקי יותר, בלי להאיר את כל החדר ביותר מדי אור.
גופי תאורה יעילים אנרגטית באזורים בהם המרכזיים של הבית – חללי מחייה משותפים, כמו הסלון או המטבח, הם במרבית הבתים החדרים הנמצאים בשימוש הנרחב ביותר, לאורך מספר השעות הרב ביותר. לכן, אלו הם המקומות בהם חשוב במיוחד להקפיד על גופי תאורה יעילים אנרגטית. ניתן למצוא כיום כמעט כל סוג של גוף תאורה גם בגרסה של נורות LED, אשר חסכוניות מאוד בתצרוכת החשמל שלהן. לאורך חודשים ושנים של מחייה בבית, החיסכון האנרגטי מתרגם לחיסכון כספי משמעותי, כמו גם בתרומה לאיכות הסביבה. דרך נוספת ליצור תאורה יעילה אנרגטית באזורים המשותפים של הבית היא על ידי התקנת עמעמים, אשר מאפשרים לשנות את עצמת האור, וכך לצרוך פחות חשמל.
תאורת אווירה – לסיום, באזור משותף כמו הסלון או פינת האוכל נרצה ליצור אפשרות לאווירה מסוגים שונים. על ידי בחירת גופי תאורה מתאימים, ניתן להשיג מגוון אווירות שונות. תאורה צמודת קיר, לדוגמה, מאפשרת להאיר את החדר באופן חלקי ואלגנטי. תאורה תלויה מעומעמת מאפשרת ליצור אווירה חמימה ונעימה, גוף תאורה דקורטיבי עומד יכול ליצור פינת קריאה קלאסית בסלון וכו’. באמצעות תאורה מתאימה ניתן להכתיב אווירה מסוימת, כרצוננו.
לקטלוג שלנו כנסו לכאן