מה נשאר? ומה מתחדש? הכירו את הטרנדים החמים בתאורת הבית לשנת 2020
לפעמים, השינויים הגדולים ביותר בעיצוב הבית הם גם הקלים ביותר. וכשמדובר בתאורה, זה בדיוק המקרה. הוספה או החלפה של גוף תאורה, תשפיע רבות על המראה והאווירה בבית כולו, ותחולל הבדל גדול ללא הרבה מאמץ.
אז אם חיפשתם את הדרך הכי יעילה וקלה לשיפור מראה הבית באופן מיידי, הנה לכם מיטב המגמות בתחום התאורה לשנת 2020:
תאורה בעלת אוריינטציה מרחבית
החליפו את התאורה התקרתית המסורתית (זו ש״מנמיכה את התקרה״), ופנו מקום לתאורה בעלת אוריינטציה מרחבית. תאורה זו מתפצלת באופן רוחבי, מאירה על התקרה, ומשרה אווירה נעימה בזכות פיזור נכון של האור בחלל החדר.
בסיסי שיש לבן שהופכים לצבעוניים
אבן השיש, כבסיס למנורת שולחן, עושה קאמבק בשנת 2020 עם מגוון וורסיות שונות ומעניינות. מלבד הגוון הלבן הקלאסי (שלא הולך לשום מקום), השנה תראו גם מנורות עם בסיסי שיש בגווני אפור, שחור כהה, וצבעים טבעיים עשירים נוספים.
פליז אמיתי
פליז, הסגסוגת המתכתית המרהיבה ביופיה, חוזרת לאופנה בצבעי זהב או נחושת, עם גימורי רטרו (פרחוני / קווים קלאסי) ובצבעים עדכניים.
מנורות עשויות סיבים טבעיים
נצרים ארוגים (שכבר עכשיו אפשר לראות בכל מקום) ילוו אותנו גם בשנת 2020.
יותר ויותר אנשים נשבים בקסמיה של אלומת האור המאווררת שבוקעת מבעד לסלי הנצרים בצורות ובצבעים יוצאי דופן. הסיבים הטבעיים (סיבי ראטאן, חבל, ועשבים ארוגים אחרים) מוסיפים אלמנט בוהמי חם ומספקים תחושה של חופשה מזדמנת בכל מקום.
ההשתוקקות לאסוציאציה האקזוטית שמנורת הסיבים הטבעיים משרה בחלל, הפכה אותה למבוקשת ואהובה במיוחד בתחום התאורה.
תקרות צבועות וגופי תאורה גדולים יותר. הרבה יותר!
מינימליזם OUT. מקסימליזם IN.
הכירו את הטרנד הנפלא שהחוק היחיד בו הוא – שאין חוקים.
מה יש בו? תשוקה ליצירת חלל צבעוני וחי, המואר על ידי גוף תאורה דומיננטי.
והדובדבן שבקצפת? תקרה שצבועה ב בהדפסים גיאומטריים צבעוניים או בגוון אחיד שמבליט את גוף התאורה. נראה שהולך להיות מעניין.
צורות פיסוליות
מלבד הפונקציונליות, עולם התאורה הופך להיות יותר ויותר דקורטיבי. השנה תוכלו לראות גופי תאורה מפוסלים, יצירת אמנות לכל דבר. מנעד הפיסול הרחב כולל פסלי צלליות טבעיות, צורות אורגניות, וגם צורות נועזות עם טוויסט מודרני אלגנטי.
רחוק מהעין רחוק מהלב
לחשוב מתחת לדלפק, מאחורי המראה וליד הארונית.
תאורה נסתרת היא טרנד חם מכל הבחינות.
גופי תאורה שאינם גלויים לעין, עוזרים להבליט אובייקטים מרכזיים, להגדיר מתחמים, ומבחינה דקורטיבית יש להם יכולת פנומנלית לייצר אווירה רגועה, שלווה ומסודרת.
זהב רך הוא הטאץ’ הפופולרי החדש
הזהב הרך הוא אחד הגוונים הבולטים בספקטרום הצבעים הרכים בעיצוב העכשווי.
גוף תאורה מכסף מוברש (או אפור מט), מנורת קריאה שמאירה את פינת העבודה וגוף תאורה בסלון, הם רק חלק מהאלמנטים בהם טאץ׳ של זהב רך יתקבל בברכה.
גופי תאורה עם נגיעות רכות של זהב במגוון סגנונות ועיצובים הם טרנד שיישאר איתנו לזמן רב. אפשר לאמץ בהחלט בלי לחשוב פעמיים.
רטרו ותעשייתי חוזרים (והם מעודנים יותר)
כשמדברים על עיצוב תעשייתי, לרוב חושבים על גימורים כפריים, צבעים ניטרליים, וכמובן – מתכות, והרבה. בתחום התאורה, שנת 2019 מביאה עמה גלים של רטרו, אבל בדרך קצת אחרת.
בניגוד לסגנונות ״דמויי מחסן״ הנפוצים בסגנון התעשייתי, התאורה התעשייתית המודרנית משלבת מתכות סרקינג עשירים, אביזרי רטרו עם פרטי אמנות עדינים.
את אותו סגנון רטרו מודרני אנחנו אוהבים להגדיר כ״תעשייה משודרגת״. השתמשו בסגנון זה כדי ליצור טוויסט ייחודי לאיזור מסויים, למקומות כמו איזור העבודה במטבח, מעל איזור האוכל, או כתאורת קיר.
לד נעשה זול יותר
נכון לעכשיו, החיסרון העיקרי בתאורת LED הוא העלות.
מצד אחד, מדובר במנורה שחוסכת לא מעט כסף לטווח הארוך, אך עלות הרכישה הגבוהה יחסית הובילה למצב שבו רוב בעלי הבתים יכולים להרשות לעצמם להחליף נורה אחת בכל פעם.
האם שנת 2019 הולכת לשנות את גורלה של נורת הלד?
מסתמן שכן. כבר עכשיו אפשר לראות שיפור בטכנולוגיה, עלייה בביקוש, ומגמת ירידה משמעותית במחיר!ייתכן שבקרוב מאוד בעלי הבתים בישראל יוכלו להאיר את כל הבית בתאורת LED שתחסוך להם מאות שקלים כל חודש.
הדור הבא של התאורה: נורות חכמות ניתנות לשליטה מרחוק
העתיד של תאורת LED ישלב טכנולוגיות חדשות ומערכות שליטה בדרכים חדשות.
נורות חכמות יכולות להתאים לכל סוג של שקע סטנדרטי ולהתחבר לאינטרנט, ומספקות מענה מרחוק לכל הצרכים המשתנים שלכם.
Controllable – זה שם המשחק ב-2019-2020!
לעמעם, להסיט הצידה, להדליק ולכבות בזמנים מסוימים, לשנות צבע, ואפילו לשלב תאורה עם מוסיקה, אלה הן רק חלק מהפונקציות שתוכלו לבצע מרחוק.
הצרכנים הולכים לחוות שינוי בדרך בה הם חושבים על תאורה. נורות הופכות להיתפס יותר כמו מכשיר אלקטרוני ולא נורות כמו שהתרגלנו אליהן. ולזה אנחנו קוראים – קידמה!