החלל האינטימי ביותר בבית הוא אזור המפלט האולטימטיבי בבית – מקום בו פוקחים ועוצמים עיניים מדי יום וחושקים להרגיש בחיקו עטופים בשלווה.
לאור השפעה משמעותית על האנרגיות בחדר השינה כאשר פונקציונאליות וסטייל נפגשים בגופי תאורה מסוגננים המאפשרים יצירת תרחישי תאורה לפי אורח החיים והאווירה המבוקשת בחלל בכל רגע נתון.
לפניכם סודות להשגת תאורה לחדר שינה מעוצב ומואר, חמים ומזמין באווירה רגועה ובמראה שתאהבו:
הסוד: לשלוט בעוצמת התאורה של גופי תאורה
הדרך ליצירת אווירה מותאמת בחדר השינה מתחילה בוויסות האור מבחינת גוון מועדף – צהוב, לבן או אור יום וכן בעוצמת האור.
פעמים מסוימות תחפצו באור אנרגטי, חיוני ומעורר בעוד בפעמים אחרות תחפשו אור רומנטי, רך עמום וחמים (היות ואור לבן עשוי לקדם ערנות גם כאשר אנחנו מעוניינים להירדם).
לכן, חשוב להצטייד בסוגי גופי תאורה שיאפשרו לכם לשלוט באור למשל באמצעות דימרים וכיום עם כניסתה מערכת חשמל חכמה אפשר לשלוט באמצעות הטלפון הסלולארי באורות וגם ישנם אמצעי מגע ופתרונות טכנולוגיים מתקדמים כיום לכיבוי והדלקה וויסות האור בטאץ’ אחד.
הסוד: לשמור על קנה מידה
מנורות לחדר שינה מופיעות במגוון ווריאציות וסגנונות ממנורות בשיק מודרני עכשווי ומתוחכם ועד מראה וינטאג’ נוסטלגי כשיש מנורות מאסיביות בנוכחות דרמטית ואחרות קומפקטיות ומינימליסטיות למראה.
תכנון תאורה קריטי לחשוב מאוד לשלב בחלל מנורות בקנה מידה נכון ביחס לגודל החלל ולגובה התקרה, זאת על מנת להימנע מחסימה של מרחב התנועה בחללים קטנים.
בחללים גדולים בעלי תקרה גבוהה ההעדפה תהיה טובת גופים דומיננטיים שיוכלו לפזר את האור ברחבי החדר.
איזון הוא שם המשחק. בכל הנוגע למנורות לילה סימטריה היא המפתח וכדאי להציב מנורות שולחן משני צדי המיטה להשגת האפקט ההרמוני המבוקש.
הסוד: לייצר תאורה סביבתית ודקורטיבית בשכבות
תאורה בחדר השינה מבוססת על שלוש שכבות של תאורה: עילית ומקיפה בדמות גופי תאורה צמודים לקיר או נברשות תלויות או במקרה של תקרה משופעת ניתן להסתייע בפסי לד.
השכבה השנייה היא תאורה מכוונת וממוקדת תכלית כמו מנורות לילה כתאורת צד על השידה או תליוני קיר והשכבה השלישית הינה תאורת מבטא למטרות הדגשה של אלמנטים אדריכליים בחלל, יצירות אמנות, תיבת תכשיטים, תמונות משפחתיות וכדומה.
וודאו שיש לכם נציגות של תאורה מכל ההיבטים אך אל תעמיסו ביותר מדי מקורות תאורה.
שימו לב לכך שהגופים אכן מתקשרים באותה שפה מבחינת סגנון העיצוב השולט בחדר השינה – אלגנטי, כפרי, זוהר, דרמטי באמצעות פלטת חומרים, סקלת גוונים או מוטיב חוזר.
הלכידות הקונספטואלית תושג גם באמצעות חיבור נכון בין הגופים לעיצוב החלל עצמו, לפריטי העיצוב הדומיננטיים כמו עיצוב המיטה, ארון הבגדים, קונסולה ואקססוריז משלימים.
הסוד: לחשוב על נוחות עם גופי תאורה
יש כל כך הרבה אפשרויות תאורה לבחור מתוכן את התאורה האולטימטיבית עבורכם. לצד החשיבה הרעיונית והחזות האסתטית – יש להתייחס להיבט המעשי בתוכנית התאורה והתקנת הגופים בחדר.
שימו לב שגופי התאורה אכן משרתים אתכם בנאמנות כמו למשל, מיקום הנברשת לא מעל ראש המיטה אלא במרכז החדר להפצת אור רחבה או מנורות צד מתכווננות שניתן לכוון לפי המנח של ישיבה או שכיבה במיטה או לחילופין – מנורת רצפה בעלת ראש מתכוונן ובכל מקרה, וודאו שהמנורות ממוקמות כך שתוכלו להיכנס ולצאת מהמיטה בנוחות מרבית.
הסוד: ליהנות מנפלאות ה-LED
בשנים האחרונות מככבות נורות LED בכל חללי הבית וגם בחדרי השינה. נורות אלה חוסכות באנרגיה, מפיקות אור נעים, אינן מתחממות יתר על המידה כך שלא נשקפת סכנת כוויה, עמידות לאורך זמן ומצטיינות בתוחלת חיים ארוכה במיוחד ומגיעות בשלל גופים אסתטיים למראה.